Coronavirus în Austria: 10923 infectați

10.923 de infecții au fost confirmate oficial joi după-amiaza, la nivelul Austriei. De asemenea, departamentul de sănătate a defalcat următoarele date:

1.749 de persoane recuperate din Covid-19 în state federale: Burgenland (21), Carintia (51), Austria Inferioară (298), Austria Superioară (371), Salzburg (130), Stiria (99), Tirol (546) , Vorarlberg (147), Viena (86).

1.057 de pacienți cu Covid-19 au fost în spitale pentru tratament. 227 dintre pacienți au fost îngrijiți în secții de terapie intensivă. Numărul de decese în care a fost depistat SARS-CoV-2 a crescut la 158, după stat: Burgenland (3), Carintia (2), Austria Inferioară (28), Austria Superioară (14), Salzburg (12), Stiria (35) ), Tirol (28), Vorarlberg (5), Viena (31).

Între timp, Allerberger de la AGES a anunțat că primul caz corona în stațiunea de schi tiroliană din Ischgl a avut loc pe 5 februarie: o chelneriță elvețiană a dezvoltat simptome în acest moment. A fost testat doar pozitiv săptămâni mai târziu. Prin urmare, un barman despre care se suspecta că a infectat zeci de oameni într-un bar după-ski nu a fost „răspânditorul”, ci mai degrabă primul dintre cei din Ischgl care s-a dus la medic și a fost testat pozitiv la începutul lunii martie.

Doar 3,5 la sută din infecțiile cu coronavirus găsite până acum în Austria probabil au sursa peste hotare, în total 306 de persoane infectate din exteriorul țării.

De curând, un procent din populația austriacă, în jur de 90.000 de persoane, ar fi contractat noul coronavirus, a declarat joi Franz Allerberger, șeful departamentului de medicină umană din cadrul Agenției pentru Siguranța Alimentelor (AGES).

Marius Leontiuc

Reply ?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.