Corupție și abuz cu delapidare la ANAF Arad. Frauda de la Intesa SanPaolo Bank – Episodul 3

În acest episod arătăm cum funcționarii ANAF de la Arad au aderat la Grupul Infracțional Organizat prin care au fost delapidați din banca Intesa SanPaolo Bank banii familiei Stoka .

Să recapitulăm puțin

Intesa SanPaolo Bank vă deposedează de banii din cont. Delapidare fără precedent la Arad

<!–
/*! This file is auto-generated */
!function(d,l){"use strict";var e=!1,o=!1;if(l.querySelector)if(d.addEventListener)e=!0;if(d.wp=d.wp||{},!d.wp.receiveEmbedMessage)if(d.wp.receiveEmbedMessage=function(e){var t=e.data;if(t)if(t.secret||t.message||t.value)if(!/[^a-zA-Z0-9]/.test(t.secret)){var r,a,i,s,n,o=l.querySelectorAll('iframe[data-secret="'+t.secret+'"]'),c=l.querySelectorAll('blockquote[data-secret="'+t.secret+'"]');for(r=0;r<c.length;r++)c[r].style.display="none";for(r=0;r<o.length;r++)if(a=o[r],e.source===a.contentWindow){if(a.removeAttribute("style"),"height"===t.message){if(1e3<(i=parseInt(t.value,10)))i=1e3;else if(~~i<200)i=200;a.height=i}if("link"===t.message)if(s=l.createElement("a"),n=l.createElement("a"),s.href=a.getAttribute("src"),n.href=t.value,n.host===s.host)if(l.activeElement===a)d.top.location.href=t.value}}},e)d.addEventListener("message",d.wp.receiveEmbedMessage,!1),l.addEventListener("DOMContentLoaded",t,!1),d.addEventListener("load",t,!1);function t(){if(!o){o=!0;var e,t,r,a,i=-1!==navigator.appVersion.indexOf("MSIE 10"),s=!!navigator.userAgent.match(/Trident.*rv:11./),n=l.querySelectorAll("iframe.wp-embedded-content");for(t=0;t

Să privim la starea de fapt

Un cetățean român cu drepturi depline își cere banii săi pe care i-a depus în cont în timp ce era arestat preventiv, câștigă recuperarea în Instanță prin hotărâre judecătorească definitivă. Banii aparțineau în fapt unei bătrâne din familie. Banca refuză, arătând că în baza unor protocoale i-a expediat la ANAF, chiar dacă cetățeanul nostru nu avea poprire de la ANAF. Înainte de a face mutarea în contul bugetului de stat, banca a schimbat euro în lei la un curs arbitrar, fără să-l întrebe pe cetățean dacă este sau nu deacord cu schimbarea banilor săi în lei. Evident s-a produs un  furt, o delapidare cât se poate de clară.

ANAF refuză să restituie banii pe motiv că are nevoie de probe că cetățeanul nu are datorii chiar dacă instanța a dispus restituirea și chiar dacă banii aparțin altei persoane.  În fapt fără nici o lege, ANAF, mai precis angajații agenției de stat, au uzurpat funcția de depozitar lichidități persoane fizice. ANAF nu avea dreptul de a accepta virarea banilor de la Intesa SanPaolo Bank. Banii aparțineau unui cetățean arestat preventiv și nu puteau fi virați fără o decizie judecătorească.

Încălcând obligații exprese în serviciu respectiv respectarea hotărârilor judecătorești, sentință prin care s-a dispus restituirea integrală a sumelor de către bancă cetățeanului, ANAF face scut în jurul băncii și blochează banii făcând opoziție faptică nu juridică la executarea hotărârii, Astfel prin acest mecanism infracțional, angajații ANAF s-au făcut complicila delapidare într-un grup infracțional bine structurat având ca infracțiune scop, abuzul în serviciu și delapidare. Primind avantajul băncii faptele se încadrează în forma corupției prevăzută de Legea 78/2000. Ce face DNA?

Cerem totuși pe această cale opinia procurorilor DNA de la Arad. Poate nu se supără că arătăm un caz de corupție vădită ce dăinuie sub ochii lor de vreo 5 ani.

 

 

Reply ?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.